Girl Geek Dinners til Oslo?

De bruker sminke og hårspray, men har hodet full av datakoder. En gang i måneden samles kvinnelige datanerder i 19 forskjellig land til Girl Geek Dinners. Nå er det på tide at Oslo også får sin egen Girl Geek Dinners!

Hensikten er å skape en møteplass for damer som er interessert i teknologi på et eller annet nivå, ha det gøy, samt å synliggjør alle de flinke damene (programmerer, designere, kommunikasjonsfolk, markedsførere, journalister, robotmekkere, statistikk-nerder, etc) som har peiling på teknologi.

Jeg har bodd i Brussel de tre siste årene, og der gikk jeg på mange slike samlinger, lærte mye og traff hyggelige folk (både damer og menn – men det måtte alltid være minst 50% damer på samlingene). Hvert treff hadde et nytt tema, men felles for alle samlingene var teknologi; eksempelvis kunst og teknologi, unge jenter og programmering, musikk og teknologi, spill og teknologi, sminke og teknologi, etc. Girl Geek Dinners finnes nå i nesten alle europeiske land, samt i mange amerikanske og asiatiske byer.

Det hele begynte i London i 2005. Programvareingeniøren Sarah Blow var lei av å være den eneste jenta på teknologimøter. Hun hadde mange hyggelige mannlige kollegaer som var minst like nerdete som henne, men hun ville gjerne diskutere programmering og dingser med jenter også. Men det fantes ingen møteplasser for ”girly geeks” – hva gjør man da? Skaper sin egen, selvsagt.

Resultatet ble Girl Geek Dinners London, som siden august 2005 har møttes på en pub eller et annen uformelt sted, som for eksempel på lunsjrommet til Google. Og siden har ideen spredt seg som et datavirus. Fem år etter starten kan man gå på Girl Geek Dinners i 19 land og 60 forskjellige byer, blant annet i Reykjavik, Chicago, Leeds og Brussel.
- Vi ønsker å forandre stereotypiske oppfatningen folk har om at geeker bare er menn. Man kan være kokegeek eller motegeek, det handler egentlig om dybdekunnskapen, sa Sarah Blow da jeg snakket med henne for et år siden.

Noen tall er også på sin plass for å sette vise hvorfor det er behov for flere girly geeks:

• Kvinner utgjøre i dag bare 1/6 av arbeidsstyrken i IT-sektoren i EU
• Bare 0,9 prosent av alle informatikkstudentene i EU er kvinner.
• 1/4 av arbeiderne i den norske IT-sektoren er kvinner, mens i Finland har jentegeekene karvet til seg 1/3 av IT-jobbene.
• Ifølge statistikk fra Eurostat 2006 så kan åtte prosent av norske kvinner mellom 25-54 år skilte med høy datakunnskap, mens mennene kan skryte av 21 prosent.
Kilde: Eurostat

Nå er det på tide å ta dette morsomme konseptet hjem, og onsdag 24. mars kl 19 kan interesserte jenter samles på Lompa (Olympia) pub på Grønland, Oslo for et oppstartmøte. Hensikten er å fortelle mer om konseptet og få innspill til hvordan Girl Geek Dinners kan stables på beina i Oslo. Mange av disse jentene kommer (se kommentarfelt)! Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfelt om du har spørsmål eller send meg en epost på bente@bengler.no.

Kom da vel – og spre gjerne denne bloggposten videre!

Vist 3275 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Eg er med! Oppretter du det som arrangement så vi kan melde oss på?

Veldig bra tiltak!

Så kult! Jeg er med sev om jeg ikke geeker så mye på datakoder, men skulle veldig gjerne kunne det. Får lære. Kan geeke om kommunikasjon og teknologi, det har Herdis og jeg gjort i mange år.

Strålende Inger, det er den rette holdningen! Helene, kanskje du har flere programmerer-venninner du kan rekruttere?

Annonse

Nye bilder