Forske på digital litteratur?

Snublet over denne, og tenkte at her er det vel noen girl geeks som bør kjenne sin besøkelsestid!

“Kulturrådet ønsker å engasjere en forsker til å gjennomføre et kunnskapsprosjekt om den digitale utviklingen på litteraturområdet. Sammenlignet med musikkområdet har litteraturen lenge framstått som uberørt av nye digitale omgivelser. Det er imidlertid tegn på endring, og etablerte praksiser for både skriving, produksjon, lagring, distribusjon og lesing blir utfordret.
Temaet er mangfoldig og Kulturrådet ønsker i denne omgang en forstudie som gir oversikt og utformer problemstillinger på området.
Forstudien skal gå bredt ut med mål om (a) samle og vurdere eksisterende kunnskap, (b) gi en oversikt over utviklingen innen digital produksjon og formidling av litteratur i Norge, © formulere relevante problemstillinger for et større forskningsarbeid som iverksettes senere.”

Les søknadsteksten

Vist 96 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Kjempespennende intro om prosjekt Ida – men lenken virker ikke….

Ser spennende ut! Kunne jeg godt ha tenkt meg, men jeg har jo ikke dokumentert erfaring som forsker! Gjelder dokumentert erfaring som journalist mon tro?

http://www.finn.no/finn/job/fulltime/object?finnkode=32912165

Jeg kan hjelpe deg med metode Nina! Dette er jo midt i blinken for deg!

Da har jeg rettet opp lenken i teksten, og her er den også: http://www.jobbnorge.no/job.aspx?jobid=80541

Så bra! Jeg må selvfølgelig slå et slag for litteraturen som er skapt for datamaskinen og ikke bare er en PDF fil på et lesebrett (skjønt også romaner på lesebrett er bra, det er ikke det, altså). Hans Kristian Rustad er i siste skrivefasen med en bok om dette for Cappelen, ment for studenter – den skal hete “Digital litteratur”, så timingen er jo bra! Her er forresten foreløpig registrerte norskspråklige verk elektronisk litteratur i ELMCIP-basen: Uansett: fantastisk initiativ fra Kulturrådet, hurra.

Annonse

Nye bilder