Viser arkivet for oktober, 2014

Finalistene til Årets Girl Geek 2014

Her er de seks finalistene til den nye Rosingprisen Årets Girl Geek 2014!

Årets Girl Geek er ny blant Dataforeningens tradisjonsrike Rosingpriser. Da nominasjonsfristen gikk ut 1. oktober var hele 28 spennende damer pluss èn organisasjon foreslått til prisen.

Med utgangspunkt i kriteriene for prisen har juryen etter nøye overveielse valgt ut seks kandidater vi mener har det som gjør dem til verdige finalister i denne kåringen. Hvem av disse inspirerende og handlekraftige damene får din stemme?

(Avstemningen er avsluttet.)

Kriteriene: Prisen Årets Girl Geek vil gå til en person eller en gruppe som har har brutt barrièrer, vist åpenhet og brukt teknologi til å skape en stemme/produkt/verktøy som har gitt høy nytteverdi og/eller medført verdifull endring i samfunnet.

Toppkandidatene er:

“Er en rollemodell innenfor kreativ bruk av digitale verktøy for barn, i tillegg til et etisk forbilde i forhold til bildebruk og smart omtale av barn i åpne medier. Hun knuser myter om at barn og data er en negativ verden som bare handler om spill og konsumering. Hun har gitt ut to bøker innenfor temaet og er pensum på Høyskolene vi Volda og Hamar, samt en populær foredragsholder på konferanser om pedagogikk og barnehager.”

  • Hanna Aase, grunnlegger og administrerende direktør i Wonderloop:

“Wonderloop er verdens første video-profil app. Hun lanserte Wonderloop i New York der den ble omtalt av Mashable, Forbes, Techcrunch, Wired og USA Today, alle hevder at Wonderloop kunne endre måten vi møter nye mennesker på. Wonderloop ble i år nominert som Årets nykommer av Nordic Start-up Awards og som en av Top 30 start-ups in the Nordics and Baltics.”

“Har i samarbeid med en psykolog, utviklet en app’en MindfitApp. Denne app’en er utviklet lokalt og bruker anerkjente metoder innenfor psykologi for mestring av hverdagslige utfordringer. Flere psykologer anbefaler denne appen til sine pasienter. Appe’n er en minipsykolog i lomma, som hjelper alle og enhver med å overkomme problemer som lav selvfølelse, frykt for sosiale sammenkomster m.m.”

  • Sunniva Rose, doktorgradsstipendiat i kjerne- og energifysikk ved Universitetet i Oslo og blogger:

“Vitenskapskvinne som har brukt internett for å nå ut til et helt nytt publikum og for å vise at det går an å kombinere kjernefysikk og rosablogging. Hun er en aktiv og viktig formidler av fysikk og forskning, med hovedvekt på hennes eget forskningsområde. Hun har holdt en stor mengde foredrag, og gitt et viktig bidrag til å bryte ned usunne stereotyper om hva som kjennetegner en forsker eller fysiker.”

“Systemutvikler som er entusiastisk pådriver for Norsk Sikkerhetsmåned og arrangør av Security Divas som gjennom årene har vokst til en stor møteplass for kvinner innen informasjonssikkerhetsarbeid.”

“Sivilingeniør i Computer Science som har vært med å bygge opp fra bunnen av ved å lede Lyses satsing på fibernett i Norge. Hun var ansvarlig for introduksjonen av trippelplay på FTTH i Norge i 2004 og er en av Norges mest innflytelsesrike teknologikvinner. Hun er en inkluderende ildsjel og teknogeek i Stavanger som har samlet mange til felles satsinger på innovasjon og teknologi.

KLIKK HER OG STEM FRAM DIN FAVORITTKANDIDAT

(du trenger ikke registrere deg!)

Juryen er fra alle landets Girl Geek Dinner-nettverk: Birgit Segtnan fra Trondheim, Herdis Moldøen fra Bergen, Kristin Dahle Larsen fra Stavanger, Ragnhild Fidjestøl fra Kristiansand, Bente Kalsnes fra Oslo, Beathe Due fra Østfold og Nina Alida Nordbø fra Oslo (juryleder).

26. november deler Girl Geek Dinner i Norge ut Rosingprisen Årets Girl Geek 2014 i samarbeid med Den Norske Dattaforening under årskonferansen.