Viser arkivet for februar, 2014

Reale damer og andre superheltinner

7. mars inviterer Girl Geek Dinners og Realfagsbiblioteket til 8. mars-oppvarming om rollemodeller i realfagene. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer også!

PÅMELDING HER
Hvem er din superheltinne og hva skal til for bli det? Hvordan få flere jenter til å velge realfag? Det er noen av spørsmålene vi stiller denne kvelden, og for å svare på dem håper vi DU vil komme, i tillegg til denne flotte gjengen:

Kl 16:00-18:00 – Mamma koder – lær deg og barna dine Scratch med Sissel Jørgensen
Her melder du deg på. Barna kan være med og programmere. Legohjørne for de minste barna.

  • Kl 18:00 Mat og mingling
  • Puff, poff og pang med Selda Ekiz (kjent fra Newton og Barn ingen adgang på NRK)
  • Hvem er din superheltinne og hvorfor? Karoline Moe, matematiker:
    Vil du fortelle om din superheltinne (max 5 min), send oss en epost på superheltinner@ub.uio.no
  • Kl 20:00 Debatt: Hvorfor trenger vi kvinnelige rollemodeller innen realfagene og teknologibransjen, og hva skal til for å få frem flere?
    I panelet: Torbjørn Røe Isaksen (kunnskapsminister, Høyre), Sunniva Rose (fysiker og rosablogger), Selda Ekiz (fysiker og programleder). Tale Sundlisæter (overingeniør og vinner av en tur ut i verdensrommet). Ordstyrer: Bente Kalsnes (GGDO og IMK, UiO)

1. Selda Ekiz (fysiker og programleder), 2. kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, 3. Sunniva Rose (doktorgradstipendiat i kjernefysikk og rosablogger), 4. Tale Sundlisæter (overingeniør og vinner av en tur i verdensrommet).

PÅMELDING HER