Viser arkivet for januar, 2015

Digitalisering, innhold og teknologi hos Aftenposten 27. januar

Oppdatert info:

Det blir tett program hos Aftenposten i morgen, og vi vil gjerne rekke den kjappe introrunden vår og ha tid til diskusjon. Dørene åpner derfor kl 17.30, og da vil det også være mulig å få seg en matbit før programmet starter kl 18.00 sharp. Vi er ferdige kl 21, da vil det bli en omvisning i de nye lokalene – etter det møtes vi på Stopp Pressen.

PS. Om du likevel ikke kan bli med i morgen, husk å melde deg av! Det er 96 på venteliste…

Følg også med på #ggdo
-
Aftenposten åpner dørene og inviterer GGDO for å vise og dele hvordan de har tatt grep om sin egen digitale utvikling de seneste årene, fra nettavis til å teste “wearable nyheter” på nye flater.

Vi møtes i Aftenpostens nye auditorium i Akersgata 55, kl 1800-2100. Påmeldingen åpner 21.01.15 kl 21.00 – lenke til Eventbrite blir lagt her

Schibstedt lanserte i 2014 Framtidsrapporten som viser hvilke sterke krefter som driver endring blant medieaktørene. Girl Geek Dinners Oslo og Aftenposten vil dele og diskutere hvordan Aftenposten har testet, feilet og utviklet en solid medieposisjon gjennom praktisk digital innovasjon av innhold og teknologi.

Vi vil dele og diskutere:
• Hvordan systematisk testing og måling er blitt en del av innovasjonsarbeidet.
• Hvordan lykkes med en eksperimenterende kultur blant teknologiledere og innholdsledere – og få de til å spille sammen med redaksjonens daglige krav til å levere nyheter.
• Hvordan nyhetsjournalistikk går fra leseropplevelser til å ta ansvar for å bygge “micromoments”.
• Hvordan lesernes endrede behov og tilstedeværelse brukes i Aftenpostens utviklingsarbeid.

Agenda:

1. Anette Mellbye, direktør for mobil
The cost of doing wrong is less than the cost of doing nothing – digital transformasjon, mobile flater, wearable nyhetsproduksjon. Hvordan nyhetstjenesten skal skape “mikromoments”.

2. Ingvild Hjertaas, Spydspissprosjektet/Eirik Winsnes (journalist), Spydspissprosjektet
Hvordan motivere og bygge kunnskap for å lykkes med digital transformasjon. Spydspissprosjektet I Aftenposten deler erfaringer, oppturer og nyvinninger.

3. Fredrik Hager Thoresen, webutvikler/ Per Anders Johansen, journalist
Hvordan Aftenposten jobbet for å avdekke mobil overvåkningssaken i Oslo like før jul I fjor – og hvordan de delte og jobbet mot sikkerhetsaktørene og med offentligeheten og hvilke resultat som kom ut av arbeidet.

4. Mette Bugge, sportsjournalist
Finn ditt publikum. Bugge har vært journalist gjennom flere tiår I Aftenposten og deler hvordan hun som journalist i de digitale og sosiale kanalene er et eksempel på at journalistene er i ferd med å bli sine egne avisbud.

5. Kristin Grøntoft, ansvarlig sosiale medier
Hvordan får vi journlaistikken ut? Hva skiller de vesentlige historiene som bærer langt og varer lenge fra nyhetene som ikke når fram? Hvordan kan vi I Aftenposten forbedre oss? Diskusjon og workshop med GGDO-deltakerne.

6. Siri Holstad Johannessen, abonnementssjef/Line Berger Andersen, kampanjeleder
Utfordringene med å bevege abonnentene fra papir og printformat til digitale flater. Åpen diskusjon og oppgaveløsning.

Velkommen!